Jochem de Josselin de Jong.

‘Duizend dingen doekje’ 


Jochem is zo iemand die 48 uur in een dag lijkt te hebben. En met een bijpassende hoeveelheid energie en drive. Hoe deze gezinsman, sales & business coach en brandweerman, tijd overhoudt om 1001 dingen geregeld te krijgen voor Shared Spaces Haren, is het team nog steeds een raadsel. En dat vinden ze prima. Want de verbouwing van het pand bleef gewoon op schema lopen, geïnteresseerden werden keurig teruggebeld en ook bleef Jochem anderen scherp houden om niet elke avond pizza te bestellen. 

Dat Jochem niet altijd die fitte allesdoener was, maken foto’s van vroeger duidelijk. Lange dagen, ongezonde voeding en het negeren van signalen, brachten zijn gezondheid op een hellend vlak. Tot het punt dat Jochem een flinke 40 kg te zwaar woog en de maat voor hem vol was. Vastberaden en met een duidelijke doel voor ogen leerde Jochem in korte tijd hoe zijn lichaam functioneert en welke impact verschillende soorten eten hierop hebben. Het fascineerde hem dusdanig dat hij een studie  tot orthomoleculair therapeut is gestart. Bovendien zette hij zijn spieren aan het werk met vele uren Personal Training en totale toewijding aan zijn eigen trainingsschema. In een paar maanden tijd viel Jochem niet alleen 42 kg af (!), ook kreeg hij meer energie dan ooit tevoren.

Deze kennis en skills deelt Jochem nu ook binnen Shared Spaces Haren, waar hij ondernemers leert op een andere manier naar voeding te kijken en met kleine aanpassingen nieuwe gewoontes aan te leren. ‘Je metabolisme is uniek en gezonde voeding is maatwerk. Als je eenmaal doorhebt hoe je daar je voordeel mee kunt doen, ervaar je meer vitaliteit, voelt je hoofd opgeruimd en sta je veel lichter in het leven.”

En wie denkt dat zijn skills hier nu echt ophouden, die mag zich nog meer gaan verbazen. Jochem heeft namelijk ook een neusje voor talent, als Head of Talent bij Direct Impact. Door een oprechte connectie met anderen te maken, ziet hij snel waar kracht zit en waar groei. Ondernemers kunnen hier dus handig gebruik van maken. Zijn vriendin Marlieke plukt hier al de vruchten van. “Jochem zet zich ook in voor mijn bedrijf en is creatief in het bereiken van allerlei doelgroepen. Hij snapt wat mensen motiveert en kan zich goed inleven. Hij krijgt dingen gedaan waar anderen afhaken. Daarnaast maakt hij van elke dag een feestje!”

Jochem ziet Shared Spaces Haren als een plek waar hij zich vooral – samen met andere ondernemers en flexwerkers  – wil thuis voelen. En waar alles erop is ingericht om goed in je vel te zitten, of dit nu met voeding, beweging of het versterken van elkaar is. “Hier kun je van elkaar leren, jezelf ontwikkelen, fouten maken en versneld groeien. Door je dienstverlening naar een hoger niveau te tillen, vergroot je je toegevoegde waarde en de positieve impact die dit op de omgeving heeft.“ 


jochem.dejosselindejong@sharedspacesharen.nl