Frank Nieuwenhuis

Sociale zaken & ‘Samenleving-supporter’

Frank doet vooral dingen waar hij energie van krijgt. Gelukkig voor Shared Spaces Haren is Frank fan van verbinden, sparren en samenwerken. Hij organiseert zowel de interne als externe evenementen, brengt de juiste mensen samen en is aanspreekpunt voor onze partners. Daarnaast is Frank iemand die niet alleen praat over een betere leefomgeving, maar ook daad bij het woord voegt. Vanuit zijn overtuiging dat iedereen het verschil kan maken, pakt hij samen met anderen de sociale vraagstukken vanuit de gemeente met beide handen aan: “Iedereen heeft recht op een stukje extra geluk, gezondheid en (sociale) zekerheid.”

Zijn ‘maatschappelijke besef’ – zoals Frank dit noemt – geeft hij nog meer handen en voeten als aanstaand rechercheur. Drive, doelgerichtheid en dromen omzetten in acties, zijn van die typische ‘Frank-trekjes’. Dit brengt hij in balans doordat hij een meester in relativeren is. Luchtigheid en humor maken hem lichtvoetig, waardoor hij haast feilloos aanvoelt waar hij zich het beste op kan richten. “Op tijd loslaten en weer vooruit kijken,” aldus onze sociale ‘supporter’.

Ook sportief gezien voelt Frank zich als een vis in het water bij Shared Spaces Haren. Hij geeft voetbaltraining, voetbalt zelf en is bovendien fanatiek krachtsporter die bewust met voeding omgaat. Met de Shared Gym en Shared Food kan hij dit nog meer integreren en houdt hij mooi tijd over voor… nog meer mooie evenementen! Uitgangspunt hierbij is dat Frank tijd ziet als een waardevol iets. “Je kunt wel 60 uur per week knallen, maar als je niet met de juiste dingen bezig bent is dat zo zonde. De evenementen, sparringsessies en andere ontmoetingen moeten dan ook echt toegevoegde waarde hebben. Kies wat bij je past en waar je energie van krijgt.” Frank gunt iedereen binnen Shared Spaces Haren die goede vibes die je krijgt van alleen al het samen in dezelfde ruimte te zijn. “Ze zullen merken dat dit al een boost kan zijn voor je lichaam en geest. Als je dit versterkt met een gezonde lifestyle dan ben je echt goed bezig. Daarnaast hoop ik dat er mooie samenwerkingen ontstaan met ondernemers en flexwerkers die elkaar in het ‘normale’ leven misschien wel nooit ontmoet zouden hebben.”

Tot slot ziet Frank de toekomst van Shared Spaces Haren rooskleurig tegemoet. “Onze stichting is straks niet meer weg te denken uit de gemeente. Ondernemers vinden elkaar hier, inwoners lopen gewoon binnen en gaan met frisse inspiratie de deur weer uit. Verder geloof ik dat wij als Shared Spaces Haren projecten kunnen opzetten die duurzaam zijn en in handen van vrijwilligers die hun ei hierin kwijt kunnen.”

frank.nieuwenhuis@sharedspacesharen.nl