Ernst Krol

Huismeester en gastheer 

Ontmoet onze Ernst Krol, 54 jaar jong en woonachtig in Haren. Ernst is een praktisch ingesteld persoon. Hij houdt er van om te weten wat er wél kan. “Kan niet” ligt bij mij in 1e instantie altijd op het kerkhof. Echter, als hij van mening is dat iets van alle kanten bekeken is en het uiteindelijk geen haalbare kaart is.  Ook is Ernst zeer leergierig en probeert hij altijd kennis eigen te maken. Door de hands-on mentaliteit, zelf proberen of via informatiekanalen als youtube. Of het nu gaat om een toerenteller in een auto inbouwen tot aan hoe zet je een goede cappuccino. Je bent nooit te oud om te leren en van binnen ben ik zeer jong van hart. Je kunt vaak veel dingen in dit leven voor elkaar krijgen als je je ambities en hart maar volgt en altijd positief blijft.

Ernst is een echte mensen mens. “Ik hou van sociale contacten, vind het erg belangrijk dat iedereen ooit in zijn leven een keertje vrijwilligerswerk doet.” Dat is wat Ernst betreft een bijzondere verrijking van je werkervaring en hoe je in het leven staat.  “Ik heb veel vrijwilligerswerk gedaan onder mijn levensmotto is “ik zal nooit rijk worden maar wel rijk leven”.  In een “ikke” maatschappij anno nu vind hij het erg belangrijk dat je wat over hebt voor je naaste medemens zonder dat daar iets tegenover moet staan. Sommige dingen doe je gewoon voor elkaar, no questions asked. Ernst heeft een groot sociaal hart en is erg altruïstisch van aard. Vandaar dat hij bijzonder trots is onderdeel uit te zijn als huismeester/gastheer van Shared Spaces Haren. 

Zijn grootste hobby is muziek en radio maken.  “Ik heb aan de wieg gestaan van de Harense lokale omroep Haren FM, welke helaas vorig jaar na 10 jaar haar activiteiten moest staken door de gedwongen samenvoeging met gemeente Groningen. Ik vind het ook altijd erg leuk om weetjes te verzamelen over liedjes of een artiest die niet zo voor de hand liggen.”  Binnen zijn familie noemen ze hem ook wel “het levende hitdossier.” Zijn liefde voor muziek is breed, maar met name jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw weet Ernst het meeste van. “Ik ben er trots op dat ik mijn beide dochters van inmiddels 20 en 17 veel kennis over heb bijgebracht en ook hun liefde voor deze muziek uit deze tijdvakken terug zie.” Geef Ernst een microfoon, cd’s, mp3’s en een mengpaneel en je wilt nooit meer terug naar veronica, sky radio of radio 3. 

Met frisse moed, positieve energie en grote nieuwsgierigheid  gaat Ernst aan de slag bij Shares Spaces Haren als huismeester/gastheer. “Ik kijk er naar uit een ieder van jullie te ontmoeten aldaar onder het genot van een kop koffie, thee of water.”

Ernst.Krol@sharedspacesharen.nl